followers

Sabtu, 16 April 2011

SaAt Di Uji ALLaH~
Dalam pada menempuh pancaroba hidup, pelbagai rona cabaran menumpah di atas peta perjalanan.Ujian yang dilalu bukanlah sesuatu yang mudah untuk ditangani,namun kita mesti yakin dan percaya bahawa         "La Yukallifillahu Nafsan Illa Wus'Ahaa";-"Allah tidak membebani seseorang itu melainkan apa yang termampu olehnya" ..kerana itulah seberat manapun ujian yang Allah titipkan,tatanglah ia dengan tabah dan sabar ,...sesungguhnya Allah bersama-sama orang yang sabar.."innallaha Ma'Assobirin" ..moga-moga dengan berkat kesabaran ini , Allah menganugerahkan kita suatu kejayaan yang tidak kita sangka-sangkakan. Sesungguhnya kejayaan orang Islam itu hanya dalam Agamanya..

Janganlah kita mengeluh di saat ujian sampai ke kemuncak, disaat kita di uji dengan bermacam-macam masalah serentak, di saat kita di goda nafsu yang ganas memberontak ...perbanyakkanlah istighfar kepada Allah yang senentiasa tidak jemu mendengar permohonan dan rintihan hambaNya,sedangkan Allah dapat mendengar detakan kaki semut hitam di atas seketul batu hitam di tengah malam yang gelap gelita,inikan kita..khalifah dunia yang di utus Allah.
.Sesungguhnya Allah Maha mendengar lagi Maha Mengetahui ,.."InnAllaha Sami'un Alim"....berdoalah semoga ujian yang diberi dapat dilulusi dengan rahmat dan berkat kasih sayangNya kepada kita....Allah berfirman "Ud'uuni Astajiblakum".."berdoalah kepadaKu Nescaya aku kabulkan"... dan Allah tidak pernah memungkiri janjiNya.. "innAllaha La tukhliful Mi'ad" .... 


Ingat,....di saat Allah menguji kita dengan ujian yang sangat berat... itu tandanya Allah mahu mengurniakan "Halawatul Iman" iaitu kemanisan Iman kepada kita.
. sesorang itu tidak akan merasai kemanisan Iman selagi mana tidak merasai kepahitan dalam bermujahadah... Masya Allah... begitu sayangnya Allah kepada kita... Wallahualam

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...