followers

Isnin, 6 Jun 2011

Pabila Dunia Bermaharaja Lawak




Bayangkan benda ini berlaku pada anda...


Suatu hari pada masa Sembahyang Jumaat yang di hadiri oleh lebih 

kurang 1,000 jemaah... 
tiba-tiba masuk dua orang lelaki yang menutupi seluruh tubuhnyer dgn pakaian hitam.. tak nampak apa cuma dua biji mata and membawa mesin gun... 
lalu salah seorang lelaki tu bertempik "Sesiapa yang sanggup MATI kerana ALLAH sila berdiri di 
tempat kamu". Selepas mendengar amaran 
lelaki itu maka segeralah bertempiaran lari para 
jemaah itu utk menyelamatkan diri.... daripada 
jumlah yang 1,000 tadi tu hanya tinggal lebih 
kurang 40 orang sahaja yang masih berdiri di 
tempat masing-masing termasuk Pak Iman tu... 
Lelaki yang bertempik tadi segera membuka 
tutup mukanya lalu melihat ke arah Pak Imam 
sambil berkata: "Ok Pak Imam, saya dah halau 
SEMUA yang hipokrit, sekarang bolehlah Pak 
Iman mulakan sembahyang Jumaat". Lalu 
kedua lelaki tersebut berpaling dan meninggalkan 
jemaah....Sekian. 



Macam mana, adakah anda
rasa lawak dgn cerita di atas???
Selain terhibur,
anda fikirlahlah...

"Lawak kan, dari 1,000 org yg mengaku dia Islam hanya 40 yg betul-betul beriman... ",





" Lawak kan berapa banyak manusia yang mudah lupakan ALLAH bila menghadapi bahaya... kedua lelaki tadi
hanya membawa mesin-gun.. dia tak kata pun
nak bunuh.. tapi generasi skrang.. amat lemah..
baru kena ugut terus lari lintang pukang.. lupa
yg dia tak sembahyang jumaat lagi...",





"Lawak kan, ada juga yang agamanya cuma seminggu
sahaja.. tu pun bila time sembahyang jumaat..
tunjuk muka kat org kampung.. ada tu lagi
dashyat setahun 2 kali aje.. bile time sembahyang
raya...",





"Lawakkan, ramai orang percaya kepada
gossip dan apa yang ditulis oleh surat khabar
daripada apa yang tercatit dalam Al-Quran",





"Lawak kan, berapa ramai yg percaya
dunia hanya sementara, akhirat adalah tempat
yang kekal, tapi berlumba-lumba mengejar
dunia",


"Lawak kan, kita boleh bersembang dgn boyfriend atau girlfriend berjam- jam tapi nak
berdoa kepada ALLAH, alahai.. tak cukup
masa.... Dan lebih lawak lagi, bila kita boleh
post banyak thread atau email yang berunsur lawak jenaka dan lucah kesemua tempat tapi merasa berat nak berkongsi dan nak hantar artikel2 yang berunsur agama.





Lawak kan??? Kenapa?



Gelak



tu kan realiti.



Tapi yg paling lawak sekali.. berapa
orang yang lepas baca benda ni akan
sampaikan
kat orang lain?


berapa banyak????



~~HAMBA ALLAH~~



4 ulasan:

  1. betul. i like this one.
    ringkas tp signifikan.
    hmmmm tp tefikir jp.
    habis dah kalau 20 org je, syarat solat jumat kan kena 40 org?

    BalasPadam
  2. Cuba saudara rujuk ini untuk syarat sah solat Jumaat.

    http://maszleemalik.blogspot.com/2007/10/solat-jumaat-tak-cukup-40-orang.html

    BTW, tulisan enta baik untuk dijadikan tauladan :D

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...